dissabte, 21 de novembre del 2009

ANEM A FER FOTOS


Durant la sortida fotogràfica, organitzada per BlogL'Hosfera el dia 12, se'ns van donar uns senzills i pràctics consells de com subjectar la càmera per aconseguir millorar les nostres fotografies:

- Com mantenir els peus o els genolls ferms a terra.
- Cercar suport addicional.
- Els colzes plegats amb el cos.
- Subjectar la càmera amb les dues mans.
- Tensar els músculs.
- Contenir la respiració.

Podríem trobar un cert paral·lelisme entre fer una bona fotografia i el pas de la nostra vida, aturada en el moment que ens detenim a recordar.
És cert que podem escollir entre mantenir-nos amb els peus ferms a terra o, fins i tot, viure de genolls si és la nostra decisió, però hem d'evitar les posicions inestables que puguin fer trontollar les nostres pròpies determinacions.
En moments de dificultats no hem de dubtar en aprofitar l'oportunitat del suport d'una bona amistat, però la fortalesa davant el vaivé de la fortuna l'hem de trobar en la nostra pròpia fermesa i seguretat, amb una certa tensió que ens ajudi a mantenir-nos actius.
I per últim, aquests consells em recorden que hi ha determinats moments en la convivència en què seria convenient contenir la respiració i, després d'una bona inspiració, i només si ens trobem còmodes amb nosaltres mateixos, actuar davant els nostres proïsmes.
Vam aconseguir fer unes bones fotografies?... Ho vam intentar. El resultat és el record de nosaltres mateixos.
Marian