divendres, 17 d’octubre del 2008

FRANCESC

El Francesc és un dels més antics components del nostre taller. Fa uns vint anys que amb el dibuix i la pintura omple aquell foradet que tots tenim a la vida. Però ell té la sort de saber-lo omplir fins a vessar.
Li agraden totes les tècniques i així queda reflectit a les seves exposicions, però on diu que més a gust es troba és amb el llapis i el carbonet.
Les seves obres han estat exposades a diferents locals de L'Hospitalet (Casal de Sta Eulàlia, Biblioteca de Collblanc, CEE Collblanc Torrassa...).
També un cop a l'any fa una exposició a La Palma de Cervelló, lloc on estiueja des de fa molts anys i on li demanen i esperen la seva col.laboració.
No fa gaire vam poder gaudir d'una mostra de la seva història pictòrica al local social de l'Associació de Pensionistes i Jubilats del Metro, a Barcelona.
La inspiració d'un tema li pot arribar per qualsevol camí i a partir d'aquest moment treballa d'una manera sistemàtica, ràpida i segura. Un exemple han estat les últimes pintures sobre ermites romàniques del Pirineu Català, fetes amb una elegant concisió i bellesa.
Quan treballa al taller ocupa sempre el mateix raconet, però li agrada fer un recorregut visitant la resta de companys. S'acosta sobtadament, com si no hi fos, però la sensació que transmet és d'afecte i serenor.
És jove, aviat farà 80 anys.

Marian